Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк определи като “недопустимо” поражението с 3:0 от Уотфорд. В събота “червените” претърпяха първата си загуба за сезона в Премиършип и Ван Дайк счита за нужно не само да упреква своя отбор за загубата, но и да похвали съперника.

“Мисля, че Уотфорд си заслужиха победата, ако погледнете играта им и създадените моменти. Те се придържаха към своя план и както се видя, вкараха три гола. Не мисля, че ние създадохме много положения, затова не трябва да се омаловажава победата на Уотфорд".

"Разбира се, трябва да погледнем себе си и да анализираме много неща. Трябва да надграждаме. Тежко е да приемем такъв резултат, но такъв е футболът. Да загуби тук с 3:0 е недопустимо. Болезнена загуба. Относно рекордите, те са за медиите. Ние никога не сме ги споменавали".

"Искаме да продължим напред и да спечелим следващия си мач, а той е срещу Борнемут в Купата на Англия. Искаме незабавно да се реабилитираме и да покажем това, което правехме през целия сезон”, заяви Ван Дайк, цитиран от Sky Sports.