Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе много доволен от битката и волята, които неговите футболисти вложиха за обрата до 2:1 над Борнемут, дошъл след серия от три загуби в последните четири двубоя на мърсисайдци.

Трите точки доближиха отбора още повече до първата му титла на Англия от 30 години насам. Головете на Мохамед Салах и Садио Мане пък се погрижиха за нов рекорд за отбора на Клоп. Това бе 22-а поредна победа в английския елит, с което бе подобрено досегашното постижение на тима, воден от Бил Шенкли през 1972 година.

Клопо постепенно си спечелва статут, подобен на този на Шенкли, но германецът отказва да се сравнява с легендарния мениджър.

„О да, аз никога няма да мога да се сравнявам с този човек. Не сме мислели за броя преди мача, но след мача можем да помислим за няколко минути. Хубаво е, много хубаво. Специално е, не е нормално“, заяви мениджърът.

„Днес е пример – трябваше да се борим здраво. Не сме гении, но можем да се борим до края на сезона и тогава да видим какво ще получим.“

Той не обръща внимание на факта, че тимът му е на три победи от титлата, а вместо това вече мисли за реванша в Шампионска лига срещу Атлетико Мадрид.

„Още три победи? Не, не, мислим на 100% за Атлети. Това е трудно, знаем. Разбира се, няма да дойдат тук и да играят приятелски мач. Ще бъде обратното. Днес помага, 100%. Може би 1-2 играчи ще се върнат, а с добър състав и с „Анфийлд“ ще опитаме да променим резултата.“