Ливърпул е детрониран, след като Атлетико Мадрид го изхвърли на 1/8 финал в Шампионската лига след продължения. Първата среща в Мадрид завърши с домакинско 1:0. На "Анфийлд" се състоя истинска драма, в която "червените" бяха надхитрени от бойките испанци. 

Англичаните поведоха в 42-ата минута с гол на Вайналдум, но до края на редовното време Ливърпул направи една дузина невероятни пропуски и се стигна до продължения.

В тяха Фирмино (94) опъна мрежата за 2:0, но последваха два ледени душа за домакините. Първо Адриан направи поредица от безумни издънки и позволи на Йоренте (97) да му вкара лек гол, малко по-късно отново Йоренте (105) разстреля Адриан за 2:2. В края на мача Мората (120) донесе и победата за гостите - 2:3.

Така Ливърпул е детрониран, докато Атлетико Мадрид е на 1/4 финал в Шампионската лига.


Срещата на "Анфийлд" изненадващо започна с натиск на гостите, които на няколко пъти сериозно затрудниха защитата на Ливърпул. Атлетико Мадрид дори стигна бързо до чисто голово положение, но Диего Коща нямаше шанс да вкара.

Отговорът на домакините бе удар с глава на Вайналдум, но Облак без проблеми спаси. Постепенно момчетата на Юрген Клоп взеха инициативата и притиснаха здраво испанците. В 11-ата минута Мане и Салах разцъкаха технично, след което Мо стреля, но в аут.

Последва и тупалка на Оклсейд-Чембърлейн, но отново Облак се намеси отлично. В следващите минути действията се развиваха основно в средата на терена, като Ливърпул владееше топката, но трудно достигаше до чисти голови положения.

В 20-ата минута домакините скочиха за дузпа, след като топката се чукна в ръката на Фелипе, но ВАР отсъди, че няма наказателен удар. В ответната атака пък гостите поискаха наказателен картон за Арнолд, за нарушение срещу Феликс, но не се стигна до такъв.

Към края на полувремето Ливърпул вдигна още повече темпото и притисна сериозно испанците. В 34-ата минута Салах пусна към Мане, който стреля, но Облак спаси. Последва и пропуск на Александър-Арнолд, а малко по-късно същото стори и Фирмино.

Това бяха силните минути на "мърсисайдци" и логично се стигна до гол. В 43-ата минута Салах и Окслейд-Чембърлейн разцъкаха отдясно, след което последва центриране в наказателното поле, където Вайналдум от точката на дузпата с глава опъна мрежата за 1:0.

Второто полувреме започна с масиран натиск на Ливърпул. Играчите на Клоп тотално доминираха, но правеха уникални пропуски пред вратата на Облак. До 55-ата минута последователно шансове за гол пропиляха Салах, Мане и Окслейд-Чембърлейн.

Гостите бяха тотално неориентирани, но извадиха луд късмет, че Ливърпул не им вкара втори гол. Едва в 56-ата минута Атлетико стигна до положение, но Феликс не успя да преодолее Адриан. Десет минути по-късно Робъртсън направи нещо непростимо, като от три метра не вкара, а прати топката в горната греда.

Ливърпул тотално мачкаше, но правеше пропуск след пропуск, докато испанците основно се защитаваха и рядко атакуваха. Последваха спокойни минути, но в 80- ата отново Ливърпул изпусна, като и този път Робъртсън нямаше шанс.

Четири минути по-късно и Вайналдум не успя да реши мача. Мане пък от точката на дузпата пробва уникална задна ножица, но прати топката над вратата. Върхът на пропуските дойде в 87-ата минута, когато Салах навърза защитата на Атлетико, но стреля високо в аут.

В добавеното време Йоренте прати топката във вратата на Ливърпул, но попадението правилно бе отменено поради засада. Така се стигна до продължения.

Първото продължение започна с нов шанс за Ливърпул, но Вайналдум пропусна. Така се стигна до 94-ата минута, когато Роберто Фирмино първо прати топката в дясната греда, но след това с добавка опъна мрежата за 2:0.

Три минути по-късно обаче Адриан направи две безумни грешки, като първо подари топката на гостите, а след това и позволи на Йоренте да го разстреля за 2:1. Това обаче не бе всичко и Маркос Йоренте заби втори гол, който смълча "Анфийлд" - 2:2. 

Второто полуврeме започна с тотален натиск на Ливърпул, но червените така и не успяваха да стигнат до наистина чисто голово положение. В 120-ата минута Мората дори донесе победата на гостите с красиво попадение - 2:3. В крайна сметка Ливърпул е аут от Шампионската лига. Атлитико Мадрид е на 1/4 финал в турнира. 

Ливърпул - Атлетико Мадрид 2:3

Голмайстори: 

1:0 Вайналдум (42)

2:0 Фирмино (94)

2:1 Йоренте (97)

2:2 Йоренте (105)

2:3 Мората (120)

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Фирмино, Мане

Атлетико: Облак, Трипиър, Савич, Фелипе, Лоди, Коке, Партей, Саул, Корея, Феликс, Коща