Бившият футболист на Ливърпул Стан Колимор смята, че мърсисайдци трябва да бъдат обявени за шампиони във Висшата лига, ако първенството не се доиграе.

Както е известно, след 29 кръга Ливърпул води с цели 25 точки на Манчестър Сити и се нуждае от още два успеха, за да грабне първа титла на Англия от 1990 година насам.

"Би било пълен абсурд, дори при тези обстоятелства, ако сезонът бъде анулиран. Един отбор води с 25 точки на върха и се нуждае само от още две победи за титлата в оставащите си 9 мача. И сега му се отказва правото да бъде обявен за шампион на Англия", каза Колимор пред вестник "Мирър".

"Ливърпул очевидно е най-добрият отбор в Англия този сезон, с голяма разлика пред останалите. Това ще е първа титла за отбора от 30 години. Нищо не трябва да спре отбора към титлата. Моето решение е всички отбори да изиграят 29 мача, което означава още две срещи: Шефийлд Юнайтед срещу Астън Вила и Манчестър Сити срещу Арсенал."

"Така всички ще са изиграли равен брой мачове и всеки ще завърши на позицията, която заема след тези 29 кръга. И за да няма оплаквания, най-добре ще бъде да няма изпадащи", добави бившият футболист.