Английските клубове са предубедени към нивото на футбола в Шотландия и затова губят милиони като не правят директни трансфери със Селтик и компания.

На това мнение е бившият нападател на "детелините" Харалд Братбак, който визира най-вече асовете на Ливърпул Върджил ван Дайк и Анди Робъртсън.

Двамата се състезаваха съответно за Селтик и Дънди, но преди да акостират на стадион "Анфийлд" минаха през Саутхемптън и Хъл Сити.

"Добрите футболисти в Шотландия не се котират достатъчно добре, защото в Англия си мислят, че нивото на шотландския футбол не е достатъчно високо", коментира норвежецът пред Glasgow Times.

"Ван Дайк трябваше да премине през Саутхемптън и да играе два сезона там, за да хване окото на Ливърпул. Те можеха да го вземат директно от Селтик за 50 млн. паунда, но вместо това платиха допълнителни 25 млн. паунда. Това не е честно."

"Това само показва, че има толкова добри футболисти в Шотландия. Вижте един Хенрик Ларсон, който вкарваше по 50 гола на сезона и после спечели Шампионската лига с Барселона. Андрю Робъртсън също", добави Харалд Братбак.