Бившият футболист на Арсенал Пол Мърсън заяви, че на хората им е жал за Ливърпул заради това, че отборът или ще се размине с жадуваната първа титла за последните 30 години, или няма да я спечели със същото задоволство.

Девет кръга преди края на сезона мърсисайдци се нуждаят само от още два успеха, за да подпечатат триумфа си. Заради плъзналия по света коронавирус обаче Висшата лига "замръзна" и дори има вариант кампанията да бъде анулирана.

"Ясно е, че Ливърпул води с 25 точки на Манчестър Сити. Ако аз играя снукър с приятел и се нуждая от 25 снукъра за победата и продължа, а той ми каже, че всичко е приключило и че нямам шанс в близките 2 седмици, аз ще отговаря, че на теория мога да победя", започна Мърсън пред телевизия "Скай спортс".

"На човек наистина му е жал за Ливърпул, защото те чакаха 30 години за тази титла. Ако Манчестър Сити водеше с 25 точки и сезонът трябваше да се анулира, на никого нямаше да му пука, защото те вече спечелиха титлите последните сезони. Но Ливърпул не го е правил 30 години. Това е като филм."

"Наистина ми е жал за Ливърпул. Ако им дадете титлата сега, математически тя не е спечелена все още. Практически те са шампиони, всички го знаем. Но не е същото. Много жалко", допълни Мърсън.