Легендата на Ливърпул Джейми Карагър е на мнение, че мачовете до края на сезона трябва да се изиграят и акцентът не е насочен само към мърсисайдци.

Бившият бранител е на мнение, че в лагера на "червените" завинаги ще остане неприятното усещане, ако те получат титлата служебно, макар да имат космически аванс на върха пред Манчестър Сити.

"Нищо не е по-важно от здравето и победата над коронавируса, но и не трябва да отричаме колко много значи футбола за нас и колко е важен той за хората. Това не важи само за феновете на Ливърпул", коментира Карагър пред телевизия "Скай спортс".

"Не ме притеснява кога футболът ще се завърне. Просто някои хора вложиха много през този сезон. Ливърпул е на една или две победи от титлата, но ако първенството бъде прекратено, това няма да е справедливо."

"Да, Ливърпул може и да бъде обявен за шампион, така се говори. Но винаги ще остане усещането, че нещо не е било както трябва."

"Това няма да се отрази икономически на Ливърпул. Отборите, които изпаднат от висшата лига изпитват трудности със завръщането си. Това може да им се отрази за 4-5 години. Ако Лийдс не влезе в елита това лято например, това може да им спре развитието за 4-5 години. Може да си загубят и мениджъра, кой знае."

"Затова и казвам, че Ливърпул не е най-важната тема. Става дума за клубовете, които ще загубят огромни суми заради разликата в дивизиите. Този сезон трябва да завърши нормално, защото ще се отрази на следващия", добави Карагър.