Осминафиналният мач-реванш на Шампионската лига между Ливърпул и Атлетико Мадрид е труден за забравяне дори от безпристрастните зрители на този сблъсък.

Момчетата на Юрген Клоп доминираха и изпуснаха куп положения, но все пак спечелиха с 1:0 в редовното време и пратиха двубоя в две продължения по 15 минути. 

Още в четвъртата от тях Роберто Фирмино "взриви" митичния стадион "Анфийлд" - 2:0 за европейския шампион, тежък нокдаун за мадридчани и всеки се питаше колко ли гола ще допуснат още пропукалите се "дюшекчии".

Нищо подобно - Атлетико не само не допусна ново попадение, но осъществи пълен обрат. Победата на испанците с 3:2 доведе до сензационното детрониране на европейския шампион.

Според героя за Атлетико Маркос Йоренте, който избухна с голове в 97-ата и 105-ата минута, именно голът на Фирмино е бил ключов в мача.

"Те ни поставиха в позиция да атакуваме. След втория им гол ние вече нямахме избор и трябваше да тръгнем напред. Те имаха 1 милион положения и навярно си мислеха, че са ни приключили. Нашата реакция обаче ги ужаси", заяви Йоренте пред "Марка".