Мениджърът на Ливърпул и бивш треньор на Борусия Дортмунд Юрген Клоп писа висока оценка на мачовете от рестартираната през уикенда Бундеслига.

"Мачовете бяха наистина много добри: супер голове, здрава битка, напечени двубои. В Германия за много отбори принципът е "всичко или нищо", много от тях искат да останат в елита. Същото ще се случи и в Англия", заяви Клоп, цитиран от "Билд".

"В Германия вече е възможно да се играе футбол и нещата изглеждат готови за рестартиране и на Острова. Разбира се, с уговорката да няма фенове по стадионите."

"Впечатлен съм от пробяганите километри средно на отборите в Бундеслигата - 117 или 118, при положение, че никой не ги притиска да го правят. Но футболистите го правят, защото го искат. За себе си и съотборниците си. И ние трябва да сторим същото. Без феновете обаче липсва онова най-добро сритване по задника, от което всеки се нуждае."

"Завръщането на работния процес след карантината е като завръщане след контузия. Момчетата са здрави, ако се вгледаме в техните физически данни и тяхната издържливост. Могат навярно да тичат и маратон, но когато отново трябва да се играе официален мач, тогава е различно."

"По време на карантината с удоволствие си стоях у дома със съпругата ми Ула и имах много свободно време за различни неща, но все пак съм футболен треньор и искам да бъда с момчетата. Футболът и при нас е близо до завръщане, което е добър сигнал за хората", добави Клоп.