Дербито на Мърсисайд между Евертън и Ливърпул във Висшата лига този месец ще се изиграе при закрити врати в дома на „карамелите“ – „Гудисън Парк“, независимо от опасенията, че стадионът може да привлече привърженици пред съоръжението.

В последните дни се появиха информации, че двубоят на 21 юни може да се проведе на неутрален стадион, ако властите почувстват, че има риск от нарушение на ограничителните мерки за масови струпвания на хора на обществени места.

„Червените“ могат да си гарантират първа шампионска титла на страната от 30 години насам при успех над градския съперник, ако вторият в таблицата и действащ шампион Манчестър Сити отстъпи у дома на Арсенал при рестарта на първенството на 17 юни.

„Решението двубоят да се изиграе в дома на Клуба бе взето днес от местната Група за препоръки по безопасност след положително протеклите разговори между клуба, Градският съвет на Ливърпул, полицията в Мърсисайд, форумът на привръжениците на Евертън,"Блу Юниън", футболен клуб Ливърпул и "Духа на Шенкли"“, написаха от Евертън в официално изявление на клубния си сайт.