Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил смята, че вратарят на Ливърпул Алисон е имал по-голям принос за мърсисайдци от боса на защитата Върджил ван Дайк.

"Червените" имат космически аванс от 25 точки пред действащия шампион Манчестър Сити и в оставащите 9 мача до края на кампанията се нуждаят максимум от две победи, за да грабнат първата си титла от 1990 година насам.

"Мисля, че Алисон спечели титлата на Ливърпул. Когато хората говорят, че ван Дайк е бил липсващото парче, в това има доза истина. Но преди 2-3 години лично аз бях много критичен към вратарите на Ливърпул", сподели Невил, цитиран от Goal.com.

"И казвах, че те никога няма да спечелят шампионата с вратарите, които имаха тогава. И Юрген Клоп направи коментар на думите му. Не зная дали ми беше ядосан, но със сигурност направи коментар на думите ми."

"Но след като Алисон пристигна в Ливърпул... Виждал съм това с очите си в Манчестър Юнайтед с Петер Шмайхел, а после и с Едвин ван дер Сар. Когато вратарят е спокоен и има авторитет, спасява повечето удари към вратата си и дава увереност на целия отбор, тогава крайният резултат е невероятен", допълни анализаторът.