Легендата на Ливърпул Стивън Джерард е на мнение, че клубът трябва да издигне статуя на мениджъра Юрген Клоп след края на сезона.

Мърсисайдци имат космически аванс от 25 точки пред шампиона Манчестър Сити и се нуждаят само от две победи в деветте си мача до края на сезона, за да грабнат първа титла от 1990 година насам.

Клоп, който днес навършва 53 години, ще се нареди до клубните легенди Бил Шенкли и Боб Пейсли, след като през миналата година изведе Ливърпул до европейския и световен клубен връх.

"Мисля, че Юрген Клоп е най-добрият мениджър в света. Да, има изключителни мениджъри като Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти, но самият аз разбрах през последните две години колко трудно е да си мениджър, затова изпитвам огромен респект към Юрген", коментира пред The Athletic Джерард, който води Глазгоу Рейнджърс.

"Впечатлен съм от неговото поведение и начина, по който се справя. Той има голямо сърце и мисъл. Той просто работи здраво за Ливърпул. Пое отбора и го изведе на по-високо ниво."

"Познавайки Юрген, той няма да иска да бъде поставен до Шенкли и Пейсли, които имат статуи пред "Анфийлд". Той е много скромен и уважителен. Но ако се вгледате в скалата на свършената от него работа, той със сигурност заслужава да бъде споменаван с тези легендарни мениджъри."

"Когато Клоп пое Ливърпул, отборът дори не беше близо до това да е най-добрият в страната. Те дори не бяха в топ 4. Да дойдеш във времето, в което го стори той и да изведеш отбора до толкова финали, да го направиш европейски шампион за шести път и да донесеш първата титла след 30-годишно чакане..."

"За мен Юрген Клоп трябва да бъде възнаграден. Във футбола често чакаме хората да остареят, преди техните постижения да бъдат признати напълно. Но зная, че собствениците на Ливърпул няма да позволят това. когато Юрген спечели титлата на теория, те трябва да започнат да изграждат статуята му."

"За мен спечелването на титлата ще бъде огромно облекчение. растях през годините, гледайки всички успешни формации на Ливърпул в миналото и за съжаление аз не успях да стана шампион."

"Но сега съм фен на Ливърпул и това ще бъде така докато отида в гроба. Вдигането на трофея ще бъде 100% щастие за мен. Няма търпение да го видя. Ще бъда най-гордият човек на планетата", завърши Джерард.