Ливърпул с лекота удари Астън Вила с 2:0 и записа поредната си победа за първенство този сезон. Новите шампиони на Англия си взеха трите точки с голове на Садио Мане (71) и Къртис Джоунс (89).

Така "мърсисайдци" се извиниха на феновете си за загубата с 0:4 от Манчестър Сити преди дни.

Трябва обаче да се отчете, че момчетата на Юрген Клоп не показаха качествен футбол, а през първото полувреме бяха твърде апатични и неориентирани. Клоп бе дал почивка на част от титулярите си и това оказа сериозно влияние върху играта на отбора.

След почивката обаче "червените" вдигнаха темпото, вкараха два гола и заслужено си взеха победата и трите точки. Ливърпул продължава да няма поражение на "Анфийлд" във вече 57 поредни срещи във Висшата лига.

Астън Вила пък сериозно трябва да се постарае за спасението си, тъй като вече е в зоната на изпадащите отбори.


Срещата на "Анфийлд" изненадващо започна твърде мудно и припряно, като играчите на Юрген Клоп рядко достигаха до голови възможности и основно разиграваха в средата на терена.

Темпото и на двата отбора бе приспивно и в първите минути не се случи нищо значимо на терена. 

В 34-ата минута Алисон Бекер спаси Ливърпул, след като отрази удар на Дъглас Луис. Това положение стресна домакините и те отговориха с шут на Салах, който обаче не затрудни Рейна.

Това бе всичко за първото полувреме, което определено тотално разочарова.

Астън Вила започна по-добре втората част, като отново Алисон трябваше да се намесва след удари на Грийлиш и Ел Гази. Играта на Ливърпул определено не вървеше и това накара Клоп да пусне в игра Фирмино, Хендерсън и Вайналдум.

Така се стигна до 71-ата минута, когато Кейта пусна страхотен пас към Мане и той опъна мрежата на Вила за 1:0. Ливърпул се разигра и вкара втори гол дело на Къртис Джоунс (89).

Трябва да се отбележи, че в игра за Астън Вила в края се появи българинът Индиана Василев, но и той не успя да помогне на отбора си.

Ливърпул - Астън Вила 2:0

ЛИВЪРПУЛ: Aлисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Окслейд-Чембърлейн, Кейта, Салах, Мане, Ориги

АСТЪН ВИЛА: Рейна, Конса Нгойо, Хаус, Мингс, Тейлър, Макгин, Луис, Грийлиш, Ел Гази, Дейвис, Трезеге