Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана много доволен от победата с 2:0 над Челси в дербито от 2-ия кръг на Висшата лига, играно на "Стамфорд Бридж".

В края на първото полувреме Андреас Кристенсен беше изгонен от игра с директен червен картон и според германския спец именно този момент се е оказал решаващ за крайния изход на сблъсъка.

Клоп не пропусна да похвали и новото попълнение Тиаго Алкантара, който дебютира за мърсисайдци. Бившият халф на Барселона и Байерн Мюнхен влезе в игра на почивката и за 45 минути направи 75 точни подавания, с 16 повече от целия отбор на Челси.

"Хареса ми начинът, по който играчите се опитваха да намерят решения. Трябваше да се движим по-бързо, да си подаваме по-бързо, да подаваме по-лесно и т.н. Но след това имаше червен картон, който промени двубоя. Когато стигнахме до съблекалнята, Хендерсън каза, че може би е получил натъртване, но иска да продължи да играе. Казах: "Не, няма да рискуваме".

"Трябваше да решим кой да го замести и избрахме Тиаго, защото срещу 10 играчи, без дори да тренира с нас, той е почти идеалният футболист за тази позиция. Всичко, което направи, бе напълно естествено за него. Не всичко е перфектно. Запазихме вратата си суха, Алисон спаси дузпата, Тиаго направи своя дебют. Ако Хендрсън няма контузия, тогава това е идеален ден", заяви  Клоп.