Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино се надява да се превърне в един от най-успешните централни нападатели на Бразилия за всички времена. Той има на сметката си 15 гола в 45 мача, като най-новите му две попадения бяха вкарани при успеха с 5:0 над Боливия.

Селесао търси вече близо едно десетилетие наследника на Роналдо, но очевидно оставената от Феномена бездна на върха на атаката не можеше да бъде запълнена от Алешандре Пато, Вагнер Лав, Фред и Луиш Фабиано. Затова сега надеждите са свързани с Фирмино.

"Без съмнение искам да се наредя до най-успешните бразилски нападатели. Обичам да играя на върха на атаката и искам Бразилия да може да разчита на мен", коментира Фирмино пред официалния сайт на ФИФА.

"За разлика от работата ми в Ливърпул, в националния отбор селекционерът Тите иска да ме вижда по-често в наказателното поле и по-рядко да тичам в търсене на топката. На мен ми идва отвътре да се връщам назад и да помагам и го правя в Ливърпул, но трябва да слушам съветите на Тите."

"Наслаждавам се и на вкарването на головете, не само на тяхното изграждане. Чувството при отбелязване на попадение е невероятно. Сега съм на 29 години и усещам, че съм в най-добрия етап от кариерата си. Искам да работя здраво и да помогна на Бразилия да се класира на световното. Да спечелим шампионата ще бъде сбъдната мечта за мен", завърши Фирмино.