Футболната асоциация на Англия няма да предприеме действия срещу Джордан Пикфорд след грубото му влизане в краката на Върджил ван Дайк по време на дербито на Мърсисайд в събота.

Нидерландският централен защитник пострада при единоборството със стража на Евертън, но не получи дузпа, за която от Ливърпул претендираха, поради положение на засада. 

Пикфорд не бе наказан за инцидента по време на мача и сега стана ясно, че той няма да понесе санкция за необмислените си действия. Според правилника, ФА може да предприеме мерки за инциденти, която са били пропуснати от главния съдия или VAR.

Ван Дайк напусна терена принудително в самото начало на срещата, а в неделя Ливърпул потвърди, че стълбът в отбраната на „червените“ е скъсал кръстни връзки, което почти сигурно означава, че той ще пропусне остатъка от сезона във Висшата лига. 

Нидерландският бранител има едва един пропуснат мач за първенство за шампиона на Англия след идването си в началото на 2018 година, като игра неизменно като титуляр в последните два сезона, когато Ливърпул освен шампионската титла на страната, грабна и трофеите от Шампионската лига и Световното клубно първенство.

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън разкри в интервюто си след равенството 2:2 на „Гудисън Парк“, че колегата му в националния отбор на Англия Пикфорд му е казал да се извини на Ван Дайк за опасното влизане. Евертън е лидер в Премиършип с 13 точки, докато Ливърпул е трети с 10 пункта. /БГНЕС