Босът на защитата на английския шампион Ливърпул Върджил ван Дайк призна, че клубът е изправен пред период на големи предизвикателства.

Нидерландецът и неговите съотборници станаха за резил миналия уикенд, когато бяха унизени със 7:2 от спасилия се от изпадане през миналия сезон Астън Вила.

"Най-трудното нещо е да останеш на върха. Всеки иска да те види как падаш, след като си се качил най-горе. Такъв е животът, особено в наши дни. Аз искам да давам най-доброто от себе си, докато се откажа от футбола и да не съжалявам за нищо след това", заяви ван Дайк пред BBC.

"Най-неприятното усещане би било да съжаляваш за нещо. Предстои ни време на големи предизвикателства. Ние сме шампиони, което ни отне доста време, за да го постигнем. И сега трябва да се насладим на момента. Феновете могат да изиграят много важна роля в трудни и добри моменти, защото те "вдигат" и правят живота на съперника труден. 

"Всеки знае колко е трудно да се играе на "Анфийлд", когато феновете са зад нас. Надявам се нещата да се променят скоро, защото ние се нуждаем от феновете си. Те подобряват представянето ни у дома, дават ни допълнителна мотивация. Това е нещо, което ми липсва", добави ван Дайк.