Най-титулуваните английски клубове – Ливърпул и Манчестър Юнайтед, претърпяха унизителни загуби вчера.

Мърсисайдци бяха направени на пух и прах при гостуването си на Астън Вила – 2:7, докато "червените дяволи" браха срам срещу Тотнъм насред "Олд Трафорд" – 1:6.

Така за първи път в историята Ливърпул и Юнайтед допуснаха 6 или повече голове в един ден.

Грандът от "Анфийлд" се превърна в първият действащ шампион на Англия от 67 г. насам, който инкасира 7 попадения. Последният първенец, който беше разгромен по подобен начин, е Арсенал – 1:7 от Съндърланд през 1953 г.

Юнайтед за трети път в ерата на Висшата лига допуска 6 гола в един мач. Първият е през 1996 г. срещу Саутхемптън (3:6), вторият през 2011 г. срещу Манчестър Сити (1:6).

"Представянето ни е срамно. Срамувах се, докато бях на терена. Правихме грешка, след грешка, след грешка. В един момент буквално се изключихме. Тази загуба боли много. Манчестър Юнайтед няма право да губи по подобен начин. Боли, срамно е. Разочаровахме много хора, както и самите себе си", каза защитникът на Юнайтед Люк Шоу.

В исторически план сред останалите големи поражения на "червените дяволи" се отличават по 1:4 от Сити и Ливърпул, 0:5 от Челси, 0:5 от Нюкасъл, 1:8 от Уулвърхамптън.

Ливърпул пък е падал с по 0:7 от Съндърланд и Уест Хям, 1:8 от Арсенал и Болтън, 2:9 от Нюкасъл, 0:8 от Хъдърсфийлд, 1:9 от Бирмингам. Всички тези поражения на мърсисайдци са между 1912 и 1954 г.