Ливърпул удари с 2:0 Мидтиланд в среща от група "D" на Шампионската лига.

Попаденията в мача забиха Диого Жота в 55-ата минута и Мохамед Салах от дузпа в края. Голът на Жота бе под №10000 в историята на мърсисайдци.

Българският национал Божидар Краев бе резерва, като се появи в игра в 81-ата минута, но не успя да помогне на отбора си да вземе поне точка на "Анфийлд".

Така Ливърпул продължава с пълен актив от шест точки, докато Мидтилант е с две загуби.


Изненадващо Мидтиланд започна по-добре срещата и още в началото можеше да опъне мрежата на Ливърпул. В четвъртата минута Дрейер залъга Робъртсън и излезе на голова позиция, но Алисон показа класа и спаси.

Това положение стресна мърсисайдци и те бързо се съвзеха, като изненоса играта в по-предни позиции. Ливърпул контролираше действията на терена, но трудно достигаше до чисти голови положения, което сериозно поизнерви Юрген Клоп.

В 30-ата минута Клоп понесе нов тежък удар, след като Фабиньо се контузи и принудително бе заменен. В тези минути гостите действаха доста грубо и двата отбора едва не се хванаха за гушите в края на полувремето, но всичко се размина с няколко жълти картони за датчаните.

Ливърпул започна мощно второто полувреме и успя да вкара в 55-ата минута. Тогава резервата Вайналдум пусна хитро към Александър-Арнолд, който направи двойно с Шакири, след което топката се озова в Диого Жота и той отблизо опъна мрежата на Мидтиланд за 1:0.

Попадението бе под №10000 в историята на Ливърпул. Играчите на Ливърпул се успокоиха и залагаха основно на многоходови разигравания в средата на терена.

Това можеше да изиграе лоша шега на англичаните, които станаха твърде пасивни и в 78-ата минута Мидтиланд бе близо до изравняването, но Евандер от чиста позиция стреля в аут.

Десет минути по-късно датчаните изпуснаха втори златен шанс. Тогава Дрейер се озова сам срещу Алисон, но шутира в страни от вратата

В даденото от съдията продължение Ливърпул си спечели дузпа, която бе вкарана от Салах и така мърсисайди заслужено си взеха победата и трите точки.

Ливърпул - Мидтиланд 2:0

Голмайстори:

1:0 Жота (55)

2:0 Салах (90-дузпа)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Фабиньо, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Шакири, Минамино, Ориги, Жота 

Мидтиланд: Андерсен, Андерсон, Святченко, Шолц, Паулиньо, Ониека, Каюсте, Дрейер, Систо, Мабил, Каба