Шампионът на Англия Ливърпул спука от бой Аталанта в Италия и направиха впечатляваща победа с 5:0 в среща от група "D" на Шампионската лига.

Така "мърсисайдци" записаха трета поредна победа в групата си и са с пълен актив от 9 точки. Аталанта е на трето място с четири пункта. В другата среща Аякс победи с 2:1 Мидтиланд в Дания.

Хеттрик за Ливърпул мушна новото попълнение на "червените" Диого Жота. Той се разписа в 16-ата, 33-ата и 54-ата минута.

Другите две попадения за гостите вкараха Мохамед Салах в 47-ата и Садио Мане в 49-ата минута.


Ливърпул започна свирепо мача и още в началото натисна здраво Аталанта. Така се стигна и до първото положение в третата минута. Тогава Диого Жота навърза защитата на домакините, последва остър шут, но Спортиело спаси.

Малко по-късно и Мане можеше да вкара, но отново Спортиело бе на мястото си и отрази. Отговорът на италианците бе силен удар на Луис Муриел, но Алисон показа класа и с мъка изби. В следващите минути Ливърпул разнебити Аталанта и заслужено вкара.

В 16-ата минута Диого Жота вкара страхотен гол, след като технично копна топката и я прати в мрежата на домакините за 0:1. Аталанта можеше веднага да изравни, но Муриел отново не успя да преодолее Алисон.

Това бяха силните минути на бергамаските, но те изпуснаха шансовете си и бяха наказани отново от Жота. В 34-ата минута Диого се освободи технично от защитата на домакините и опъна мрежата за 0:2. До края на полувремето с пропуск се отбичи Мане.

Втората част започна с ново попадение за Ливърпул. Салах бе изведен зад защитата на Атланта и не сгреши - 0:3. Малко по-късно стана и 0:4. Салах пусна топката към Мане, който с диагонален шут направи безпомощен Спортиело.

Това обаче не бе всичко за лудото начало на второто полувреме. В 54-ата минута Мане изведе Жота и той вкара за 0:5 и така записа хеттрик. Последва и пропуск на Салах. В тези минути Ливърпул се забавляваше и правеше каквото си пожелае на терена.

Аталанта бе близо до почетно попадение в 62-ата минута, но Папу Гомес прати топката в гредата на гостите. Малко по-късно с пропуск се отчете и Сапата.

До края на мача и двата отбора си размениха по няколко положения, но до нови попадения не се стигна. Така Ливърпул записа трета поредна победа и е с пълен актив от 9 точки.