Залцбург игра смело, но загуби с 2:6 от Байерн Мюнхен в двубой от група "А" на Шампионската лига, игран на стадион "Ред Бул Арена".

Австрийските "бикове" направиха мечтан старт с попадението на Мергим Бериша в четвъртата минута, но постепенно хегемонът на Европа се овладя и сътвори пълен обрат до почивката.

Първата от двете дузпи за Байерн беше отменена, но при втората Роберт Левандовски изравни, а малко преди почивката Расмус Кристенсен си заби автогол. И при двата гола за гостите заслугата беше изцяло на Томас Мюлер.

Масая Окугава изравни в средата на второто полувреме, но към края Байерн нанесе четири тежки удара чрез Джером Боатенг, Лерой Сане, Роберт Левандовски и Люка Ернандес.

Така момчетата на Ханзи Флик постигнаха рекордна 14-а поредна победа в Шампионската лига и са на върха в групата си с пълен актив от 9 точки. Залцбург е на дъното с една точка.


Домакините нанесоха ранен удар още в четвъртата минута, когато Мергим Бериша откри резултата. Той се оказа на правилното място отляво при отклонения шут на Койта и не остави шансове на Мануел Нойер с плътен диагонален изстрел.

Баварците се активизираха и малко след това Андре Рамальо Силва блокира пред голлинията изстрел на Серж Гнабри. Не след дълго реферът Дани Маккели отсъди дузпа за мюнхенци за нарушение на Доминик Собослай срещу Люка Ернандес. Нидерландецът обаче изгледа ситуацията на повторение и прецени, че всъщност французинът извършва нарушение, затова отмени наказателния удар.

Нойер трябваше да се намесва срещу Рамальо и малко след това баварците изравниха резултата. Мвепу извърши нарушение срещу Томас Мюлер в наказателното поле на домакините и този път дузпата беше отсъдена. Роберт Левандовски застана зад топката и не сбърка с нисък удар в долния десен ъгъл - 1:1.

Левандовски би силно над напречната греда в 37-ата минута, но малко преди почивката Байерн все пак сътвори пълен обрат. Той дойде след автогол на Расмус Кристенсен, предизвикан от прострелното центриране на Мюлер отдясно.

Веднага след почивката Нойер трябваше да спасява удар на Мвепу, а десетина минути по-късно на отсрещната врата Станкович направи същото упражнение при снаряда на Гнабри. Последва шут и на Кимих, но покрай целта.

Натискът на Байерн ставаше свиреп и Станкович се намеси още веднъж срещу Гнабри. Още при следващата акция на германците гредата спаси "биковете", като този път Кингсли Коман беше лишен от попадение.

Залцбург не се предаваше и в средата на второто полувреме изравни резултата. Влезлият като резерва Масая Окугава се измъкна от Джером Боатенг и матира Нойер. Интересното е, че Окугава можеше да вкара и малко по-късно, но този път капитанът на Байерн спаси.

Байерн обаче отвърна с нови два удара, вкарвайки два гола в рамките на пет минути. Джером Боатенг се разписа при изпълнение на корнер, а в 83-ата минута Лерой Сане вкара страхотен гол по диагонала, пращайки кълбото в горния ляв ъгъл.

Голмайстор №1 на всички турнири от миналия сезон Левандовски не пропусна да отбележи второто си попадение и го стори в 88-ата минута с глава след асистенция на Хави Мартинес. В добавеното време името си сред реализаторите записа и Ернандес, вкарал с мощна тупалка с левачката.

 

Залцбург - Байерн Мюнхен 2:6

1:0 Мергим Бериша - 4'
1:1 Роберт Левандовски - 21', дузпа
1:2 Расмус Кристенсен - 44', автогол
2:2 Масая Окугава - 66'
2:3 Джером Боатенг - 79'
2:4 Лерой Сане - 83'
2:5 Роберт Левандовски - 88'
2:6 Люка Ернандес - 92'