Байерн Мюнхен потрепери в края, но все пак записа очаквана победа с 2:1 като гост на Кьолн в мач от шестия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "РайнЕнерги Щадион".

Шампионите откриха резултата във фаталната за домакините 13-а минута. Попадението на Томас Мюлер в долния десен ъгъл падна от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Мариус Волф в наказателното поле, като преди това Серж Гнабри стреля с глава и предизвика отсъждането на наказателния удар.

Хегемонът на Германия и цяла Европа изглеждаше доста пасивен в атака за своите стандарти и липсата на получилия почивка днес голмайстор Роберт Левандовски беше осезаема. В средата на първата част груба грешка на Джером Ботенг изправи на нокти гостите, но Мануел Нойер се намеси адекватно.

Удар с глава на Гнабри беше спасен от Тимо Хорн, а след това Лерой Сане остана изненадан и не успя да направи успешна добавка отблизо. Секунди преди паузата обаче Байерн удвои аванса си след супер-акция в отбрана на Джошуа Кимих, бърза контраатака и завършващ удар по диагонала на Гнабри.

Удар с глава на Гнабри след почивката беше спасен от Хорн, а малко по-късно много добра атака беше провалена от забавилия се Чупо Мотинг. Мюнхенци се поотпуснаха и двайсетина минути преди края на редовното време засечената от Якобс топка с глава мина покрай гредата.

В 82-ата минута добрата игра на Кьолн беше възнаградена с попадение на Доминик Дрекслер, като той отклони неточния снаряд на своя съотборник. За кратко останаха съмнения за засада, но VAR потвърди попадението.

След своята 12-а победа над Кьолн в последните 13 дуела (при едно равенство) баварците събраха актив от 15 точки и се качиха поне временно на върха. "Козлите" са в зоната на изпадащите с едва две точки.

Кьолн - Байерн Мюнхен 1:2

0:1 Томас Мюлер - 13', дузпа
0:2 Серж Гнабри - 45'
1:2 Доминик Дрекслер - 82'