Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер влиза в историята като най-успешният клубен бос. Близо две седмици преди да е изкарал една година начело на баварците, бившият ръководител на "Адидас" може да се похвали с цели пет трофея в клубната витрина.

Въпреки това Хайнер разкрива една голяма своя болка - липсата на фенове по трибуните. Той дори посочва специално историческия мач с Барселона в Шампионската лига, когато мюнхенци унижиха противника с невижданото 8:2.

"Сутринта след победата с 8:2 над Барселона се замислих сериозно колко много ни липсват феновете. Човек не изживява често такива магически вечери. Когато побеждаваш Барселона на Лионел Меси с 8:2, но на трибуните няма фенове, с които да споделиш тези емоции, тогава сърцето ти кърви", коментира Хайнер пред клубното списание "51".

"Голямото ми желание за втората година от управлението ми е феновете да се завърнат на стадионите. Ние записахме една много успешна година, с много невероятни моменти и огромни успехи. Но пандемията от коронавирус е надвиснала от месеци над целия свят", допълни босът.

Както е известно, годишното събрание на Байерн се провежда по традиция през месец ноември, но заради сложната корона-обстановка беше отложено за 15 април 2021 година.