За Ливърпул предстои най-трудния мач в света - гостуване на основния претендент за титлата на мърсисайдци в Англия Манчестър Сити. Това заяви мениджърът на шампионите Юрген Клоп на пресконференцията преди големия сблъсък.  Той ще се играе в неделя от 18.30 часа наше време на стадион "Етихад", където гостите имат само 1 победа в последните си 11 срещи. В останалите 7 случая "гражданите" печелят, равенствата са 3. 

"Двубоят с Манчестър Сити не решава първенството. Това е много, много труден мач, надявам се и за двата отбора. Все още обаче сезонът е в много ранен етап и толкова неща са различни. Несравнимо е с това, което беше през миналия сезон, или в годината преди това. Трябва просто да преминем през тези трудни периоди и да играем най-добрия възможен футбол. Манчестър Сити е един от най-добрите отбори в света. Обичам този тип срещи, но задачата е трудна. Да играеш срещу Манчестър Сити е може би най-трудният мач в света на футбола и ние трябва да сме подготвени за това", заяви Клоп.  

Германецът добави, че няма да може да разчита на контузения Тиаго Алкантара, но добрата новина е, че испанецът не се нуждае от операция. Относно Жоел Матип, Клоп каза: "Той се върна и вече тренира от осем-девет дена. След този двубой ще има още 14 дни за тренировки. Ще видим какво ще правим".

След 7 кръга Ливърпул е лидер с 16 точки, докато Сити заема 10-то място с 11 т., но е и с мач по-малко.