Защитникът на Ливърпул Трент Алекзандър-Арнолд ще пропусне предстоящите мачове на националния отбор на Англия, след като получи контузия по време на вчерашния двубой на "червените" с Манчестър Сити.

Дербито на "Етихад" завърши при равенство 1:1, но Алекзандър-Арнолд напусна принудително терена през втората част, заради проблем с прасеца. Днес бранителят ще премине изследвания, за да се установи колко сериозна е травмата му, но мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп вече заяви, че няма да го пусне за мачовете на Англия. "Аут е от състава на Англия. Ще мине скенер в понеделник и след това ще видим", лаконично коментира Клоп, цитиран от БНР.

Англия ще играе контролна среща с Ирландия на "Уембли" на 12 ноември, след което гостува на Белгия на 15 ноември и три дни по-късно приема Исландия в мачове от турнира Лига на нациите. 

Двубоят с Исландия вече е под въпрос, заради новите рестрикции, които правителството на Великобритания наложи на пристигащи от Дания, заради новия щам на коронавирус, произхождащ от норки, отрит в страната. Исландия ще гостува в Копенхаген дни преди мача си в Лондон.