Един от големите лидери на английския шампион Ливърпул - Върджил ван Дайк, е започнал леки възстановителни тренировки, съобщиха от "Анфийлд".

Нидерландският национал скъса кръстни връзки на коляното в дербито срещу Евертън на 17 октомври, завършило 2:2 на "Гудисън Парк". Защитникът вече има изготвен рехабилитационен план и вече е започнал леки натоварвания. Те са с цел да го подготвят за предстоящата втора, по-натоварена фаза на възстановяване. Все още не е ясно дали централният бранител, който пропусна само един мач от Висшата лига за Ливърпул след идването си в началото на 2018, върви пред графика си за завръщане и ще успее да се включи в игра до края на сезона.

Кризата в мърсисайдци с контузени защитници в Ливърпул е огромна. Джо Гомес също е с тежка травма на коляното. Той я получи  по време на тренировка с националния отбор на Англия и в най-добрия случай ще се върне в игра за края на сезона. Трент Алекзандър-Арнолд има проблеми в прасеца и е аут за месец.

Рис Уилямс и Неко Уилямс също имат проблеми, като преди двубоя с лидера във Висшата лига Лестър тази неделя, Жоел Матип е единственият вариант в центъра на защитата. Друг, преквалифициран в поста, е бразилският полузащитник Фабиньо, който също доскоро лекуваше контузия. Анди Робъртсън пък получи удар в мач на Шотландия, но е възстановен

Ливърпул приема Лестър на „Анфийлд“ в неделя от 21:15 часа българско време. Преди мача "лисиците" имат 18 точки, докато мърсисайдци и Лестър са със 17 т.