Ливърпул разнебити с 4:0 Уулвърхямптън на "Анфийлд" и отново се изкачи на върха в Англия. "Мърсисайдци" вече имат 24 точки, колкото и Тотнъм, с две по-малко е Челси, Уулвс пък е на десето място със 17 точки.

Головете за Ливърпул забиха Мохамед Салах (24), Жоржиньо Вайналдум (58) и Жоел Матип (67), автогол си набута Нелсон Семедо (78).

Момчетата на Юрген Клоп бяха абсолютни господари на терена, не дадоха почти никакви шансове на плахите "вълци" и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.

Трябва да се отбележи, че на "Анфийлд" имаше 2000 фенове на Ливърпул, които бяха изпълнили част от легендарната трибуна "Коп".


Срещата на "Анфийлд" започна с атаки и към двете врати, като изненадващо гостите имаха повече шансове за гол. "Вълците" много добре затваряха празните пространства, а в атака дори можеха да вкарат, но Коуди пропусна.

Така се стигна до 24-ата минута, когато именно Коуди сгреши нелепо и позволи на Мохамед Салах да опъне мрежата на гостите за 1:0.

Това попадение даде спокойствие на "мърсисайдци", които изцяло взеха инициативата и не даваха почти никакви шансове на "вълците".

В края на полувремето се стигна до едно спорно положение, при което бе дадена дузпа на Уулвс, но след намеса на ВАР тя бе правилно отменена.

Ливърпул започна мощно и втората част, но Мане на два пъти изпусна. В 50-ата минута Уулвс можеше да изравни, но отново Коуди не бе точен.

Осем минути по-късно Хендерсън даде отличен пас към Вайналдум, който с техничен и отсечен шут направи 2:0. Всичко в срещата се реши в 67-ата минута, когато Жоел Матип с глава направи 3:0.

В 78-ата минута резервата Александър-Арнолд центрира отлично отдясно и Семедо си набута ефектен автогол за 4:0. Така Ливърпул си взе победата и се изкачи на първото място в класирането заедно с Тотнъм.

Ливърпул - Уулвърхямптън 4:0

Ливърпул: Келъхър, Неко Уилямс, Матип, Фабиньо, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Джоунс, Мане, Салах, Фирмино 

Уулвърхамптън: Патрисио, Семедо, Боли, Коуди, Марсал, Невеш, Моутиньо, Дендонкер, Поденсе, Нето, Траоре