Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, похвали сериозно поколението от млади играчи, които са в тима му и се радва, че те използват възможностите, които им се отварят. Така свежата кръв при червените  помогна на шампионите във Висшата лига по футбол да се справят с липсата на ветерани от първия отбор заради контузии.

Вратарят Алисон Бекер, защитниците Трент Александър-Арнълд, Върджил ван Дайк и Джо Гомес бяха в основата на отбора, който спечели титлата през миналия сезон. Но контузиите им отвориха празнини на доста позиции, принуждавайки Клоп да се обърне към школата.

Къртис Джоунс, уелският национал Неко Уилямс и Рийс Уилямс направиха леко минаване в мъжкия футбол, а вратарят Кеомин Келър хвърли предизвикателство към Алисон, след като в два мача излезе от терена със суха мрежа.

''Имахме проблеми с контузии и е ясно, че загубихме играчи от топ-ниво заради тези проблеми. Но знаете как е в живота - когато една врата се затваря, друга се отваря. И все пак имаш нужда от правилните играчи, за да измъкнеш мачовете си. И момчетата го направиха", доволен е цитираният от БНР Юрген Клоп преди отпътуването за мача с Мидтиланд (Дания) - последен в групата от Шампионската лига.

''Мога да разкажа за всички момчета. Това, което Рийс Уилямс направи досега в Шампионската лига, е изключително. Къртис играе така, сякаш е от 10 години в първия отбор, а Неко и в двата мача като титуляр игра еднакво добре. Знам, че Кеомин винаги е бил талант, но сега получи възможност да го докаже. Трябва да призная, че без тези момчета бяхме направо загубени. Но искам да уточня и нещо много важно. Слава Богу, че в школата и втория отбор те бяха наистина добре подготвени, затова успяхме да ги използваме по начина, по който ние ги използвахме", направи важно уточнение Юрген Клоп.