Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп няма да може да разчита на нападателя Диого Жота през следващите шест до осем седмици заради контузия на португалския национал. Жота дойде на "Анфилд" от Уулвърхемптън през летния трансферен прозорец срещу 45 милиона паунда и се справя отлично в първите си месеци в новия клуб, но няма да може да помогне на "червените" в натоварения график до края на декември и през януари.

Жота е получил травма по време на равенството с Мидтиланд в Шампионската лига миналата седмица. "Контузията е по-лоша, отколкото първоначално си мислехме, но по-лека, отколкото след това се притеснявахме. Потенциалните хирурзи го прегледаха и казаха, че не се нуждае от операция, но той ще отсъства известно време. Не знаем колко точно, но около месец и половина или два месеца", обясни цитираният от БНР Клоп след равенството 1:1 с Фулъм снощи.

Жота е поредният контузен в Ливърпул от началото на сезона, като към момента извън строя са още Върджил ван Дайк, Джо Гомез, Джеймс Милнър, Тиаго Алкантара, Джердан Шакири и Константинос Цимикас.