Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели актуална информация за контузиите при "мърсисайдци" преди сблъсъка на върха в таблицата този уикенд срещу Ман Юнайтед.

Полузащитникът на Ливърпул Наби Кейта със сигурност няма да вземе участие в мача, но Джоел Матип може и да се завърне.

"Наби не е готов за игра", каза Клоп. "Това не е чак такъв проблем. Не искам да се случи нещо като при други контузени играчи, които връщаме в игра преди да са се възстановили напълно, но поради многото мачове и ситуацията в състава ги форсираме да играят. Тогава отново се стига до контузиия. Сега просто трябва да се спрем и да кажем:„ Нека този път го направим както трябва".

"В момента имаме алтернативи в полузащитата, така че наистина се опитваме да му дадем цялото време, от което се нуждае, за да се оправи на 100 процента. Това е положението, така че не, той не спорен за неделя."

Централният защитник Матип не е взел участие, откакто получи травма срещу Уест Бромич на 27 декември, а Джордан Хендерсън започна в защита срещу Саутхемптън.

Клоп също така разкри: "Джоел е близо до възстановяване. Но има ли смисъл сега да го хвърляме в игра след една или две тренировки? За да го пусна, не знам. Трябва да преценя, трябва да го погледна и как ще изглежда на тренировките и така нататък, но все още имам и алтернативни решения."

Това, че Кейта няма да вземе участие означава, че Ливърпул ще стартира без петима играчи от първия отбор за мача на Юнайтед.

Централните защитници Върджил ван Дейк и Джо Гомес са с дългосрочни травми в коляното, също така извън игра са и бранителят Константинос Цимикас и нападателят Диого Жота.