Мениджърът на английския футболен шампион Ливърпул Юрген Клоп имаше защо да е доволен след успеха с 3:1 над Тотнъм в среща от 20-ия кръг на английското първенство.

Това сложи край на серията от 5 поредни мача без победа на мърсисайдци в Премиър лийг. Германският специалист похвали своите играчи и заяви, че точно това е истинското лице на неговия тим.

"Вкарахме голове в правилните моменти, страхотни голове. Правилните хора се разписаха. Всичко е прекрасно, с изключение на контузията на Жоел Матип. Това, което видяхте, не е свързано с формата ни, това сме ние. Особено през втората част видяхте истинското ни лице. Страхотна битка и страхотен футбол", сподели Юрген Клоп, цитиран от БНР.

"Не съм гледал статистиката. Действахме добре на контраатака и се защитавахме отлично. Видях много неща, които искам да виждам. В атака мисля, че се справихме с тяхната схема".

"Разигравахме добре между линиите и често пращахме топката в близост или в наказателното поле, което е много важно. Контра-пресата ни бе много добра. В защита също действахме добре, стояхме високо, но не прекалено", каза още Клоп.