Ливърпул удари с 3:1 Уест Хям в Лондон и записа втора поредва шампионатна победа. Само преди дни момчетата на Юрген Клоп отнесоха и Тотнъм с 3:1, а сега дойде ред и на "чуковете".

С тази победа Ливърпул се изкачи до третото място в класирането, като е само на точка от Ман Юнайтед и на четири от Ман Сити в битката за титлата, но "гражданите" имат мач по-малко. Уест Хям остава на пета позиция, но може да бъде изместен от там от Тотнъм.

Головете за гостите забиха Мохамед Салах (57 и 68) и Вайналдум (84), точен за домакините бе Крейг Доусън (87).

Ливърпул тотално доминираше в срещата, не даде почти никакъв шанс на лондончани и в крайна сметка заслужено си взе победата и трите точки.

След нулево първо полувреме Ливърпул поведе с гол на Мохамед Салах в 57-а минута. Египтянинът реализира в типичния си стил с параболичен удар в далечния ъгъл.

В 68-а минута Салах вкара втория си гол в мача след образцова контраатака. Шакири изведе Салах, който майсторски чукна топката покрай вратаря за 2:0.

Авансът даде спокойствие на мърсисайдци и те заиграха със самочувствие, за да се стигне до поредна отлична акция завършила с пас на Фирмино и гол на Джорджиньо Вайналдум в 84-а минута.

Три минути преди края Крейг Доусън вкара почетен гол за Уест Хям.

Уест Хям - Ливърпул 3:1

Голмайстори:

0:1 Салах (57)
0:2 Салах (68)
0:3 Вайналдум (84)
1:3 Крейг Доусън (87)

Уест Хям: Фабиански, Кресуел, Куфал, Доусън, Огбона, Сучек, Райс, Форналс, Боуен, Бенрама, Антонио

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Хендерсън, Филипс, Александър-Арнолд, Милнър, Тиаго, Вайналдум, Салах, Шакири, Ориги