Роберто Фирмино е убеден, че Юрген Клоп няма да позволи на играчите си да се самосъжаляват, след като Ливърпул изпадна в тежка криза през последните месеци. Резултатите на шампионите са неубедителни, а ситуацията с многото контузени не се подобрява.

В неделя мърсисайдци претърпяха поражение с 1:4 у дома от Манчестър Сити и вече изостават на 10 точки от тима на Пеп Гуардиола, а имат и мач повече.

Ливърпул взе само две точки от последните си пет домакински срещи и записа трета поредна загуба в лигата на "Анфийлд" за първи път от 1963-та. След мача със Сити Клоп заяви, че отборът му трябва да покаже по-голям характер, а Фирмино заяви, че мениджърът ще се погрижи да подобри настроението в съблекалнята.

"Той никога не е негативен и не ни оставя с наведени глави. Постоянно ни мотивира и ни кара да разберем на какво сме способни, припомняйки ни какво демонстрирахме миналата година. Иска да гледаме напред. Клоп знае какво можем да постигнем", заяви бразилецът, цитиран от webcafe.bg.

До голяма степен страданията на Ливърпул се обясняват с многото контузии.

"Трудно е, нали? За съжаление във футбола контузиите са нещо, което винаги може да те сполети. Засегнаха ни, разбира се. За нашия отбор беше голям удар да загубим трима страхотни играчи като Върджил, Джо Гомес и Диого Жота, а след това и Жоел. Те са футболисти, които правят много за отбора. Но се опитваме да не гледаме негативно на нещата.

Ние винаги се стремим да мислим за играчите, които са на разположение на отбора, и да се стремим да правим всичко по силите си с тези, които имаме. Винаги мислим положително, вярвайки в нашия потенциал и какво можем да постигнем. Разбира се, липсата на фенове също е от значение за всички тимове, но особено важи за Ливърпул. Не бих казал, че зависим от тях, но е доста по-различно да играем без тях."