В отношенията между Юрген Клоп и Ливърпул има известно напрежение поради недоволството на мениджъра от трансферната политика на клуба. 

Както е известно, през миналия месец тимът от Мърсисайд загуби поредния си централен защитник. За Жоел Матип и Джо Гомес този сезон вече приключи, докато Върджил ван Дайк има призрачни шансове да се завърне преди края на кампанията.

Според английските медии в тази кризисна кадрова ситуация Клоп е помолил шефовете да му купят Калиду Кулибали от Наполи. Юрген смята, че клуб като Ливърпул трябва да се насочва към най-добрите играчи в света. И макар че собственикът на Наполи Аурелио де Лаурентис бе обявил стряскаща цена от 100 милиона паунда за африканеца, Юрген е убеден, че Ливърпул е е бил длъжен да положи повече усилия за привличането на бранителя.

Вместо това клубът дори не се опита да изпълни желанието на германеца. Вместо това спортният директор Майкъл Едуардс докара играчи със съмнителни качества като Озан Кабак и Бен Дейвис. На тях Юрген все още не е позволил да играят дори минута.

Очевидно е, че американските собственици на Ливърпул на този етап не са готови да харчат луди пари за трансфери, а Едуардс е поставен в неизгодна позиция между чука и наковалнята (Клоп и шефовете), пише "Тема спорт". Това няма да се промени в близко бъдеще, тъй като клубът губи милиони от приходи заради пандемията.