В Ливърпул трябва да хвърлят всичките си за спечелването на Шампионската лига, обяви нападателят Садио Мане. 

Сенегалецът отписа титлата в първенството след серията лоши резултати и голямото изоставане от Манчестър Сити, но счита, че европейските мачове могат да спасят сезона за Червените. 

„В началото на сезона основната ни цел бяха Висшата лига, Шампионската лига и турнирите за отделните купи. Сега обаче мога да кажа, че в първенството загубихме шансовете си, тъй като разликата до върха е твърде голяма“ заяви Мане пред ESPN. 

„Ние винаги сме настроени да не се предаваме и няма да го направим, но Сити е много добър отбор и в момента просто летят. Затова Шампионската лига трябва да бъде основната ни цел. Необходимо е да спечелим турнира, а не да сме втори. Това обаче няма да е лесно. Предстоят ни мачове с най-добрите в Европа, но именно затова сме в надпреварата“ добави нападателят. 

Ливърпул спечели с 2:0 гостуването си на РБ Лайпциг в първия мач от 1/8финалите на Шампионската лига и е почти сигурен участник в следващата фаза. Отборът обаче трябва да положи сериозни усилия и в първенството, защото може да остане дори извън Топ 4.