Анализаторът Джейми Реднап, който e бивш капитан на Ливърпул, отписа червените в битката за Топ 4 заради многото кадрови проблеми в отбора.

Загубата от Евертън в дербито на Мърсисайд миналата седмица означаваше, че хората на Клоп имат 6 загуби в последните си 9 мача. Освен това капитанът Джордан Хендерсън се контузи и няма да играе около 8 седмици. Най-ранното му завръщане се очаква през април.

"Отборите хванаха цаката на Ливърпул. Помните ли как Уест Бромич се прибра отзад и принуди мърсисайдци да разчитат само на безплодни центрирания? Определено тимът на Клоп се мъчи да намери отговор, особено когато допусне гол и изостава в резултата".

"Всичко се получава трудно в момента за тима. Дори се съмнявам, че ще завършат в Топ 4. По-скоро бих казал ще бъде изненада, ако добутат до място в зона Шампионска лига", отсече Реднап.

Вчера шампионитe обявиха, че капитанът Джордан Хендерсън е претърпял успешна операция на адуктора. От клуба не посочват конкретна дата за завръщането му в игра, но възстановяването ще продължи поне до април.

Сега за тима предстои мач с опашкаря Шефилд Ю, а Клоп отказа да говори по деликатната тема, свързана с Алисон Бекер. Стражът наскоро загуби баща си при нелеп инцидент. Все пак добрата новина за Юрген е завръщането на Диого Жота, който не е играл от декември, но сега вече е възстановен от травмата си. 

"Класирането в Топ 4 е голямо предизвикателство, не искаме да приказваме много. Желаем просто да спечелим възможно най-много мачове", заяви мениджърът на Ливърпул.