Ливърпул стигна до труден успех на "Брамал Лейн" и прекъсна ужасяващата си серия от 4 поредни загубени шампионатни мача. Мърсисайдци се наложиха над последния Шефилд Юнайтед с 2:0.

И двете попадения паднаха след почивката – Къртис Джоунс (48‘) и Роберто Фирмино (65‘) донесоха ценния успех на своя тим.

Въпреки победата "червените" и днес не убедиха с изявите си на терена и затвърдиха мнението, че се намират в игрова криза. По всичко изглежда психическата умора в отбора на Юрген Клоп продължава да измъчва футболистите.

От другата страна, Шефилд записа четвърто поредно поражение и все по-сериозно се засилва към Чемпиъншип. Тимът на Крис Уайлдър се намира на дъното в таблицата с едва 12 пункта, на 15 от спасителната зона.

С успеха Ливърпул събра актив от 43 точки и се доближи само на една от 5-ия Челси. В следващия кръг мърсисайци се изправят именно срещу лондончани на "Анфийлд".


Първото по-опасно положение се откри пред домакините в 5-ата минута, когато МакГолдрик засече центриране от пряк свободен удар, но от непосредствена близост стреля право в Адриан.

В 10-ата, с доза късмет, Фирмино се озова очи в очи с Аарън Рамсдейл, а стражът се намеси блестящо, отразявайки изстрела на бразилеца. Само секунди по-късно вратарят на "остриетата" отново се прояви при опасно центриране на Андрю Робъртсън.

След четвърт час игра Адриан трябваше да прави второ спасяване, след като МакГолдрик стреля извън наказателното поле. След рикошет кълбото затрудни максимално стражът на мърсисайдци, но въпреки това той успя да избие в корнер .

В 30-ата минута Салах бе изведен на добра стрелкова позиция, но и този път Рамсдейл прояви рефлекс и предотврати по-сериозна опасност.

5 по-късно топката се озова във вратата на "червените". Озан Кабак си отбеляза нелеп автогол, но попадението бе отменено заради засада при извеждащия пас към МакБърни.

В 39-ата минута отново домакинският страж се оказа последна пречка пред гола, след като отрази силен изстрел на Вайналдум от границата на пеналтерията.

Гостите започнаха силно второто полувреме и още с първия си шанс откриха резултата. Александър-Арнолд проби отдясно и центрира към наказателното поле. Топката стигна до Къртис Джоунс, който разстреля Рамсдейл от десетина метра – 0:1.

В 54-ата минута Садио Мане също порази противниковата врата, но сенегалецът е бил зад гърба на защитата и страничният рефер вдигна флага за засада.

"Остриетата" отговориха с опасен удар на МакБърни, който бе оставен сам около бялата точка, но с глава не успя да намери целта.

Ливърпул удвои своя аванс в 64-ата минута чрез Роберто Фирмино. Бразилецът действа индивидуално между четирима противникови играчи и благодарение на рикошет от крака на Браян кълбото влетя в мрежата на домакините за втори път.

10 минути преди края на редовните 90 като по чудо резултатът остана непроменен. Робъртсън центрира към непокрития Мохамед Салах, който пропусна да отбележи на опразнената врата.

В оставащото време и двата отбора не успяха да създадат нещо по-опасно пред някоя от двете врати и мърсисайдци се поздравиха с 3-те точки.

Шефилд Юнайтед – Ливърпул 0:2

Голмайстори:

0:1 – Джоунс 48‘

0:2 – Фирмино 64‘

Шефилд Юнайтед: Рамсдейл, Ампаду, Ягиелка (Осбърн – 56‘), Браян, Балдок, Норууд, Лундстрам, Флек (Шарп – 80‘), Стивънс, МакГолдрик (Бърк – 56‘), МакБърни

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Филипс, Кабак, Робъртсън, Тиаго (Милнър – 76‘), Вайналдум, Джоунс (Кейта – 80‘), Мане, Фирмино, Салах