Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана много разочарован след загубата с 0:1 от Челси в дербито от 29-ия кръг на Висшата лига.

По този начин шампионите допуснаха пето поредно поражение на "Анфийлд" и нямат победа вкъщи от 7 последователни срещи за първенство. В класирането мърсисайдци се намират на 7-мо място, на 4 точки от зона "Шампионска лига". 

"Всичко се реши от индивидуалната класа на Мейсън Маунт в момента с гола. Мачът беше напрегнат и равностоен. И двата отбора хвърлиха много сили. Преди почивката техен гол беше отменен заради засада. Ние също имахме положения, особено това, което Садио Мане пропусна. В още няколко ситуации не можахме да изравним", коментира Клоп.

"Не играхме по най-добрия начин в защита. Допуснахме гол след грешка. При положение, че имахме превъзходство в притежанието на топката, трябваше да създадем повече положения пред вратата на Челси. Правехме нещата добре до последния пас", продължи германецът.

"Не можем да кажем, че изпитваме проблеми само у дома. Проблемът е по-сериозен от това, че губим на "Анфийлд". Трябва да действаме по-добре в ключовите ситуации, а това невинаги става. Понесохме сериозен удар, но това не е краят. Има още много мачове, в които ще се опитаме да побеждаваме", завърши наставникът на мърсисайдци.