Това, което само допреди няколко месеца изглеждаше немислимо, днес е напълно възможно - Ливърпул и Юрген Клоп да се разделят още след края на сезона. Шампионите са в кошмарна серия във Висшата лига и напрежението върху мениджъра е голямо.

В същото време той е искан за национален селекционер на Германия и в родината му всички са убедени, че рано или късно той ще поеме Бундестима. Може да се окаже много по-рано отколкото всички предполагаха.

Стивън Джерард, легендарният бивш капитан на мърсисайдци, е спряган за заместник на Клоп, когато специалистът реши да си тръгне от "Анфийлд". Стиви Джи постигна страхотен успех с Рейнджърс, извеждайки тима до първа титла на Шотландия от 10 години. Джерард обаче се чувства отлично на "Айброкс" и ръководството на клуба вече води преговори с него за удължаване на договора. Бившият капитан знае, че един ден ще се завърне у дома, но може да посвети още някой и друг сезон на Джърс.

Спираме са на трима други треньори, които могат да наследят Клоп при "червените".

Юлиан Нагелсман

Младият Нагелсман направи чудеса в РБ Лайпциг. Тимът се бори с могъщия Байерн Мюнхен за титлата в Германия. Шефовете на Тотнъм са големи почитатели на германеца, но предложение от "Анфийлд" със сигурност би го привлякло много повече. При покана, Нагелсман няма да издържи на изкушението да води един от най-големите клубове в света. Той е само на 33 и не може да се похвали с кариера в професионалния футбол като играч, но вече е сред явленията на треньорската скамейка. Преди РБ Лайпциг, той беше начело на Хофенхайм.

Диего Симеоне

Ливърпул е известен по целия свят най-вече със своя атакуващ стил на игра. Когато той работи, нещата изглеждат доста грандиозно. Но ако Клоп все пак реши да си тръгне, Диего Симеоне би бил нелош вариант за негов заместник. Естествено, Ливърпул едва ли ще е толкова атрактивен за гледане, колкото при германеца, но пък успехите са гарантирани. Със сигурност подобен избор не би се харесал на всички привърженици, но трофеите са аргументът, който може да промени мнението на всеки запалянко.

Масимилиано Алегри

Във футбола има някои големи загадки. Но фактът, че нито един европейски гигант все още не е взел Масимилиано Алегри за мениджър, е може би една от най-големите. Италианецът спечели всичко в Ювентус с изключение на Шампионската лига и продължи делото на Антонио Конте в превръщането на торинци отново в един от големите фактори на континента. Преди това изведе и Милан до скудетото. Макс Алегри е без работа вече две години и би поел диригентската палка в Ливърпул с огромен хъс. Треньорът отдавна е свързван с пост във Висшата лига, но се размина с Арсенал. Дали пък не е дошло времето да поеме към Острова?

И накрая още няколко думи за Клоп. Да, ситуацията в момента е тежка. Ливърпул не само няма шанс да защити титлата си, но и ще е чудо, ако стигне до топ 4. Надеждите, че може да се стигне до нов триумф в Шампионската лига изглеждат налудничави. Но Юрген си е заслужил правото да остане на "Анфийлд" толкова, колкото сам прецени. Всичко различно от това е лудост.

Материал на webcafe.bg