Бившият защитник на Ливърпул и анализатор на Sky Sports Джейми Карагър смята, че Мохамед Салах и Хари Кейн са изпуснали шанса си за трансфер.

Преди сериозния спад във формата на мърсисайдци Салах, който ще навърши 29 през юни, бе свързван със сериозен интерес от страна на Реал Мадрид и Барселона. За година по-младия Кейн постоянно се говори как трябва да напусне Тотнъм, за да започне да печели трофеи.

Според цитирания от webcafe.bg Карагър обаче и двамата вече са твърде възрастни за звезден трансфер в някой от европейските грандове.

"Мисля, че Салах ще остане в Ливърпул следващите няколко години. Мисля, че се намира в същото положение като Хари Кейн - каза Карагър в подкаста на бившия си съотборник Роби Фаулър.

Те са може би най-добрите голмайстори във Висшата лига в момента. Но вече са на възраст, на която никой няма да плати сериозна сума за тях. Мисля, че и двамата пропуснаха шанса си за трансфер, ако изобщо са го искали; независимо дали говорим за Салах в Реал или Барселона, или за Кейн в Ман Юнайтед или Ман Сити.

Мисля, че и за двамата става въпрос за сума от около 120 милиона паунда, може би и повече, но смятам, че няма кой да плати такива пари за футболисти на тяхната възраст. По-добре е да извадиш едни 200 милиона паунда за Мбапе, защото бъдещето е пред него. Същият е случаят и с Халанд, те имат много повече години пред себе си.

Двамата изпуснаха шанса си, а и с ковид кризата дори испанските гиганти вече нямат такива пари. А и Ливърпул няма да продаде Салах на всеки. Освен това би ли искал да смениш Ливърпул с ПСЖ, например. Бих се изненадал, ако се озове във Франция. Мисля, че Салах ще остане още дълго."