Мощен Ливърпул смаза от бой Арсенал в Лондон - 3:0 и се доближи до Топ 4 на Англия.

"Мърсисайдци" вече имат 49 точки и се изкачиха на пето място в класирането, само на две от Челси. Лондончани продължават да са в средата на таблицата с 42 пункта.

Два гола на "Емиратс" за състава на шампионите заби Диого Жота (64 и 82), един добави Мохамед Салах (68).

Като цяло Ливърпул тотално доминираше в мача и в крайна сметка логично си взе победата и трите точки.

От своя страна играчите на Арсенал бяха твърде плахи и с нищо не показаха, че заслужават да спечелят нещо от този двубой. 


Ливърпул започна свирепо мача и още в началото притисна здраво домакините. Шампионите изцяло доминираха в началото, но трудно достигаха до наистина чисти голови положения.

В тези минути играчите на Арсенал изцяло се защитаваха и трудно минаваха центъра на терена. В 25-ата минута Милнър центрира към Мане, който стреля, но Лено без проблеми спаси.

Последва и шанс пред Фирмино, но топката излезе в аут. Отговорът на Арсенал бе комбинация между Обамеянг и Лаказет, но отново не се стигна до нещо сериозно.

Към края на полувремето Ливърпул изпусна най-чистото си положение, когато от точката на дузпата Милнър прати топката до дясната греда.

Ливърпул започна атакуващо и второто полувреме. "Мърсисайдци" изцяло доминираха, но така и не стигаха до гол. Логичното се случи в 64-ата миута, когато резервата Диого Жота се възползва от пас на Трент Александър-Арнолд  и опъна мрежата за 0:1.

Четири минути по-късно шампионите решиха всичко в мача с ново попадение. Фабиньо изведе страхотно Салах, който с техничен удар промуши топката между краката на Лено и направи 0:2.

Ливърпул вкара и трети гол. В 82-ата минута Салах намери Мане в наказателното поле, той чукна хитро топката към Жота, който прати топката в мрежата на Арсенал за 0:3.

До края Ливърпул можеше да вкара и още голове, но се смили над клетите си домакини. Така "мърсисайдци" заслужено си взеха победата и докосват Топ 4.

Арсенал - Ливърпул 0:3

Арсенал: Лено, Чембърс, Холдинг, Габриел, Тиърни, Партей, Себайос, Йодегор, Пепе, Обамеянг, Лаказет

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Кабак, Робъртсън, Фабиньо, Милнър, Тиаго, Мане, Фирмино, Салах