Юрген Клоп очаквано бе много доволен от победата на Ливърпул над Арсенал с 3:0, като отчете силната игра на отбора си. 

Два гола на Диого Жота и един на Мохамед Салах след почивката осигуриха триумфа, който приближи Червените на 2 точки от Топ 4. 

„Страхотен мач. Справихме се отлично. Контра-пресата ни бе на много високо ниво, което бе от ключово значение. Като цяло работата ни в защита бе точно такава, каквато трябва да бъде. Много съм доволен от цялостното ни представяне и от трите точки“ заяви германецът. 

„Много е хубаво това, че като изключим момчетата с дългосрочни контузии, останалите са в добро състояние и спокойно можехме да започнем с Окслейд-Чембърлейн, Кейта и Шакири. Това са важни неща, които имаме за първи път от доста време“ добави Клоп, като засипа с похвали Трент Александър-Арнолд, който игра много силно и показа, че има място в националния отбор, след като бе пренебрегнат за последните мачове от Гарет Саутгейт. 

„Трент отново показа своята класа. Не искам да влизам в полемика, но решението бе на Гарет. Той има избор, но Трент наистина е в  добра форма и изигра един много силен мач. Не искам да критикувам Гарет Саутгейт и уважавам решенията му. Аз обаче познавам най-добре играча и мога да кажа, че той е от световна класа и не само в нападение. Да, не винаги е на топ-ниво, което важи за всеки, но това е в потенциала му“ каза още босът на Ливърпул.