Посредственото представяне на Джорджиньо Вайналдум срещу Реал Мадрид може да откаже Барселона от него, гърми вестник "Марка".

Полузащитникът на Ливърпул става свободен агент на 1 юли и доскоро се смяташе, че той почти сигурно ще парафира с каталунците.

Скаути на "блаугранас" обаче са останали разочаровани от него при загубата на Ливърпул с 1:3 от Реал Мадрид. В каталунската столица вече изпитват сериозни съмнения, че Джини може да вдигне нивото на отбора.

Като свободен агент халфът ще може да си издейства прилична сума на ръка, а и заплатата му изобщо няма да е от ниските. Поради тази причина на стадион "Ноу Камп" вече сериозно обмислят дали да не се отметнат от устната договорка с Вайналдум и да налагат младия талант Илайш Мориба, който ще излезе в пъти по-евтино на клуба.

В Барса се страхуват, че Вайналдум ще бъде вторият "Миралем Пянич", който е бледа сянка на футболиста, който блестеше в Ювентус. Така нидерландецът може да се озове в Интер, който е готов да извади исканата от него заплата.