Барселона обмисля да налага младата си звезда Илаиш Мориба като важен играч на първия отбор през следващия сезон, вместо да привлича Джорджиньо Вайналдум от Ливърпул.

Нидерландският полузащитник, чийто договор с Ливърпул изтича в края на настоящата кампания, е трансферна цел на Роналд Куман, откакто пое поста през миналото лято и се очакваше, че ще премине на "Камп Ноу" със свободен трансфер.

Заплатата на халфа обаче е солидна и финансовата криза, налегнала каталунците им диктува, че по-разумният вариант е да се обиграва Мориба, който се представя великолепно през този сезон.

Новият президент на Барса Жоан Лапорта разчита много на възраждането на школата Ла Масия и 18-годишният Мориба се вписва много повече в концепцията му от Вайналдум, който през есента ще навърши 31, пише webcafe.bg.

"Box-to-box" полузащитникът дебютира за Барса през януари в турнира за Купата, а месец по-късно влезе и в мач срещу Алавес, в който направи асистенция. След това даде още две завършващи подавания и отбеляза срещу Осасуна.