Младият талант и юноша на Барселона Илаиш Мориба изрази огромната си радост от своя дебютен гол за клуба. 18-годишният футболист отбеляза второто попадение при успеха на каталунците над Осасуна вчера.

По този начин Барса стана първият отбор в историята на испанския шампионат, в чийто състав голове са отбелязали трима футболисти под 19-годишна възраст в рамките на един сезон. През тази кампания това сториха 17-годишният Ансу Фати и 18-годишните Педри и Мориба.

"Все още не мога да повярвам. Лионел Меси ми даде пас, а аз дори не знам как овладях топката и шутирах с левия крак. Слава Богу, тя влезе. Това никога не се забравя, ще занеса този спомен в гроба си. Посвещавам гола на родителите ми", сподели младокът.

"Още от първия мач Роналд Куман ми каза да търся вратата и аз го правя. Винаги си мечтая да бележа. Започнах да играя футбол, защото ми харесваше да вкарвам, иначе щях да стана вратар. Хубавото е, че има голяма конкуренция и това се вижда на тренировките. Няма значение дали сме млади, или не. Трябва да се учим от по-опитните, които много ни помагат. Меси ми каза по време на срещата "ти търси целта". Така и направих.

Ансу Фати ми е като брат и много го ценя. От доста години сме заедно и се радвам, че вкарах първия си гол в същата врата като него. Научих много в "Ла Масия", много добре ме обучиха. Никога не сме си мислели, че сме загубили битката за титлата. Ще бъде трудно, но ще продължим да се борим, това е в нашето ДНК. Дано Атлетико и Реал да завършат наравно или поне Атлети да загубят, тъй като са по-напред в класирането", добави 18-годишният Мориба.