Ливърпул има шанс да спечели домакински мач във Висшата лига за първи път от средата на декември. За последно "червените" победиха Тотнъм с 2:1 на 16 декември. Впоследствие тимът на Юрген Клоп записаха две поредни равенства, с което увеличиха серията си без загуба у дома на цели 68 двубоя.

Но тогава започнаха да се нижат загуба след загуба. В момента Ливърпул е в серия от шест поредни поражения у дома във Висшата лига, в пет от които мърсисайдци дори не успяха да се разпишат. Серията е толкова дълга, че дори Клоп не си спомня всички загуби, които започнаха в края на януари.

"Една от главните причини за тази серия е липсата на фенове по трибуните - каза германецът, цитиран от webcafe.bg. - Няма съмнение в това, но това е проблем за много отбори. Друга причина, разбира се, за това, че не печелим много мачове у дома, е, че не играем добре.

Но имаше и такива, в които играхме добре и дори без публика трябваше да спечелим. Но не успяхме В момента сме в серия от колко, четири мача (журналист припомня на Клоп, че всъщност са шест)... шест поредни? Еха. Добре. Трябва да променим това."

Следващият съперник на "червените" е Астън Вила. Последният път, в който двата отбора се срещнаха в Премиършип, бирмингамци отнесоха Ливърпул със 7:2, което е и най-тежката загуба за мърсисайдци от 57 години насам. След това обаче Клоп и момчетата му си го върнаха с победа с 4:1 за ФА Къп.

Германецът не бе особено доволен, че му бе припомняна тази загуба. Клоп каза, че не е говорил в съблекалнята за нея, тъй като според него това няма да помогне с нищо.

"Понякога трябва да показваш лоши неща на хората, за да помнят, но не мисля, че това е правилният подход в този момент. Надявам се никой да не го прави на вас - ако сте се издънили някъде и половин година по-късно дойде някой и Ви каже: "Внимавай да не сгафиш пак." Надявам се никой да не направи това с Вас", каза още Клоп.