Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че мърсисайдци няма какво да губят в 1/4-финалния реванш от Шампионска лига с Реал Мадрид. Големият мач ще се играе утре от 22.00 часа на "Анфийлд", а "Кралете" имат добра преднина от 3:1 след първата среща. 

"Когато си загубил първия мач с 1:3, изглежда вече почти си отпаднал, така че няма какво толкова да губиш, но ние ще се опитаме да продължим напред. В Испания Реал беше по-силен от нас, а ние не бяхме толкова добри, колкото можем да бъдем. Това обаче беше само първата част от този сблъсък. Резултатът и качеството на съперника са проблем. Допълнителният проблем е, че няма да има фенове на стадиона. Затова самите ние трябва да създадем наша собствена атмосфера".

"Класата на Реал ни задължава да се защитаваме на възможно най-високо ниво, а това е нещо, което не успяхме да направим в миналия мач. Ще бъде много важно да запазим чиста мрежа. След двубоя с нас Реал победи и Барселона, така че те са в много добра форма. Ако успеем да създадем повече възможности, отколкото в Мадрид, което е напълно възможно, тогава ще видим какво ще стане".

"Трябва да се върнем отново в това състояния на духа, в което започваме да вярваме. Това, което трябва да направим, е съвсем ясно – да играем като в най-добрите си дни. Винисиус е изключителен талант. Всеки знаеше това и преди мача в Мадрид. Впечатлен съм, но не и изненадан. От доста време Кроос е един от най-талантливите футболисти в Германия", каза Клоп. 

Снимка: БГНЕС