Винисиус Жуниор е мадридист докрай! Той може да е от Рио де Жанейро и да е фен на "Фламенго", но изглежда така, сякаш е роден на булевард „Кастеяна“ (б.а. - този пред „Сантяго Бернабеу“). Целувките на емблемата при головете срещу "Ливърпул" не са поза. Знаете ли защо? Защото когато хората на "Реал" отидоха в Бразилия, за да финализират трансфера му в Испания, той изпя химна на Десетата...

Ето защо Винисиус изживява по специален начин всеки гол, всяка страхотна вечер, всяка критика и всяко разочарование. Бъдете сигурни - нощта на 6 април е тази, която бразилецът никога няма да забрави.

Той изтърпя всичко в "Реал" Мадрид. На 18-годишна възраст му окачиха раница на стойност 50 милиона евро и отговорността да дърпа отбора напред след напускането на легендата Кристияно Роналдо. А липсата на голове от страна на бразилеца, започна да му тежи от първия ден. Той винаги търпеше подигравки, докато се пребори за титулярно място, защото Зидан никога не му даваше нищо даром. А имаше и такива, които дори му подсказваха, че трябва да напусне Мадрид защото играе малко, но Вини никога не го направи. Дори не си го помисли. Защото е мадридист и защото винаги отива на фронта. Попитайте Александър-Арнолд, който изживя истински кошмар срещу него.

Бразилецът записа рецитал срещу "Ливърпул". Представяне за изложба, увенчана с два гола. А попаденията са нещото, за което той винаги беше упрекван. През първото полувреме Винисиус превърна стратосферния 50-метров пас на Кроос в произведение на изкуството с перфектен контрол и невероятен удар. Там, където почти винаги се беше проваляше, той ги закова. Страхотен гол и целувка на емблемата. „Изяде ги, звяр!“, извика Серхио Рамос от трибуните.

През второто полувреме Вини отново вкара, правейки 3:1 и успокоявайки голяма част от мадридистите. Включително и Карим Бензема, който през октомври подкопа морала му по време на драматичното 2:2 с Борусия Мьонхенгладбах. Но дори и след онзи случай той се изправи. А сега точно преди мач с "Ливърпул", Хорхе Валдано обяви, че би го дал като разменна монета за Килиан Мбапе, плюс доплащане, разбира се. Но и това не го притесни. Точно заради думите на Валдано след втория гол във вратата на Алисон, Винисиус каза на камерата: „Аз съм тук!“. И след това се прегърна със Зинедин Зидан. Същият този, който много пъти губеше доверието си в него, но в крайна сметка му се предаде. На 6 април 2021 г. Винисус Жуниор записа първия си голям мач в Шампионската лига. Един от многото, които предстоят...

Материал на "Марка"
Превод на "Монитор"