Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова всички в клуба да бъдат задружни покрай огромното недоволство от феновете и заплахата за жестоки санкции от страна на УЕФА, след като "червените" и още 11 европейски гранда обявиха формирането на нова европейска Суперлига.

Преди две години Клоп сподели, че не харесва особено идеята за Суперлига, като сега потвърди думите си преди и след мача с Лийдс миналата вечер. "Мнението ми не се е променило. Трудно е да коментирам, нямаме много информация. Хората не са доволни и го разбирам, но не мога да кажа повече, защото ние с играчите не участваме в процеса. Ще трябва да изчакаме и да видим как ще се развият нещата. Най-важната част от един футболен клуба са феновете и играчите. И ние трябва да сме сигурни, че нищо няма да застане между тях. Чух, че те са свалили част от банерите на "Анфийлд" и не разбирам защо са го направили. Играчите не са направили нищо нередно. Трябва да бъдем задружни и да покажем на другите клубове, че никой не е сам", коментира Клоп.

Ветеранът в тима на Ливърпул Джеймс Милнър директно заяви, че не харесва идеята за новия турнир. "Мога да кажа само личното си мнение, не ми харесва и се надявам да не стане. Има много въпросителни. Опитвахме се да се подготвим за мача, така че мога само да си представя какво говорят хората за проекта и най-вероятно ще се съглася с повечето неща", сподели Милнър след срещата с Лийдс.

Двубоят на "Еланд Роуд", завършил при равенство 1:1, мина под знака на разтърсващата новина за създаването на европейска Суперлига, в която Ливърпул са един от отборите-основатели. Играчите на Лийдс излязоха да загряват на терена с екипи, на които пишеше "Футболът е за феновете", както и "Шампионска лига: заслужете си го". Мениджърът на "червените" Юрген Клоп разкри, че такива тениски са били оставени и в съблекалнята на гостите за играчите на Ливърпул, но немският специалист изтъкна, че отборът му няма нужда от напомняне, че трябва да си заслужи мястото в Шампионската лига. /БГНЕС