Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри, че е изумен от гола на вратаря Алисон Бекер, с който отборът спечели по инфарктен начин гостуването на Уест Бромич.

Мърсисийдци спечелиха с 2:1 със страхотно попадение с глава на включилия се в предни позиции вратар дълбоко в добавеното време и успехът им остави шансове за класиране в зона "Шампионска лига". Бразилският страж изигра ситуацията като топ нападател и майсторски насочи в далечния ъгъл центрирането на Трент Александър-Арнолд.

"Невероятен удар с глава, не съм виждал подобно нещо. Изключителна техника, не можех да повярвам на очите си", радваше се Клоп след двубоя. "С Алисон сме близки и знам много добре какво означава за него този гол. Наистина трогателен момент. Това е най-красивият гол на вратар, който съм виждал!", допълни германецът.

"Така бележат нападателите. Алисон е наш играч, наше момче и наш брат. Когато той страда, всички страдаме. Трудно е в такива моменти. Има и по-важни неща от футбола, но когато футболът може да достави такива моменти на него, на всички момчета и на феновете, значи футболът е най-хубавото нещо поне за няколко секунди. Този мач олицетворява целия ни сезон", отбеляза Клоп относно трудностите на Ливърпул в двубоя.

"Играем добре и ни вкарват при първата ни грешка, а след това трябва да се трудим като луди, за да обърнем развоя на мача. Все още сме в битката за топ 4", добави той, цитиран от webcafe.bg.

 

Ливърпул остава на пето място и ще преследва задължителни победи в последните си два мача срещу Бърнли и Кристъл Палас. В топ 4 все още са Челси (с точка пред тима на Клоп) и Лестър (3 т. пред Ливърпул), но именно тези два тима се срещат в директен сблъсък във вторник и поне един от тях ще загуби точки.